EVEN VOORSTELLEN

Peter website

Ik ben Peter van Winkel,

op 1 april 2014 heb ik na 37 jaar een boeiende loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht afgesloten als officier. Ik deze periode heb ik veel leiding ontvangen en gegeven. Beide met wisselend succes. Vaak leek de dynamiek waarin we ons werk moesten doen op gespannen voet te staan met de aansturing vanuit de lijn-,  staforganisatie gebaseerd op planning & control.

Als squadron commandant op de vliegbasis Leeuwarden, in de periode 2004 tot 2008, ging ik me steeds vaker afvragen: “klaren we de klussen nu dankzij of ondanks de formele aansturing.”

Als detachements commandant van een opbouw team in Afganistan heb ik in 2006 weer eens mogen ervaren hoe het is om met gemotiveerde vakmensen tegen alle verwachtingen in een klus tijdig en met succes te klaren.

Waarom liep het in die relatief primitieve omstandigheden daar nu wel, en ging het in de ‘luxe’ omstandigheden op de thuisbasis vaak zo stroef. Die vraag hield mij en andere collega’s vaak bezig.

Door deze en vele andere ervaringen ben ik tot de volgende conclusie gekomen:  het succes van een samenwerkingsverband in een dynamische omgeving wordt sterk bepaald door drie factoren: aandacht voor elkaar waaruit vertrouwen kan ontstaan. Vertrouwen is weer de basis om de samenwerking te versterken. tenslotte draagt een snelle ‘time to feedback’ bij aan het proces van continue aanpassen aan wijzigende omstandigheden. Experimenteren en leren is de boodschap. Dat maakt teams wendbaar.

Als bedrijfskundig analist heb ik de ‘bovenstroom’ leren kennen. de wereld van Meten = Weten. Plan Do Check Act. De KPI’s en de SLA’s. Regels, procedures en IV en kwaliteitssystemen. Ik noem dat nu het ‘topje van de ijsberg’.

Als STAP dialoog begeleider en ‘Agile’ verkenner heb ik inzicht gekregen in de ‘onderstroom’. De wereld van de energie, passie en emotie. Dan gaat het om Inspireren, Mobiliseren, Waarderen en Reflecteren.

Als militair heb ik geleerd om te jongleren tussen ‘plannen en organiseren’ in de bovenstroom en ‘experimenteren en leren’ vanuit de onderstroom.

Het snel en evenwichtig verbinden van de onder- en bovenstroom gaat bedrijven veel opleveren. Door het voorkomen van energieverlies en het benutten van de energie die mensen elke dag weer meebrengen gaan er mooie dingen gebeuren. We gaan dan weer op volle kracht.

Ik werk daar, samen met u,  graag aan mee!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

In het Archief